Ако чувствата цвят имаха,
щяха ли да се разпознават
навсякъде близките им
тоналности и нюанси,
така както написан стих?
Ако паметите тълкуваха заветите
като сакрални прочетени книги,
дали реалността пак ще заменя
варианти без да предава ефирност?
© Мария Todos los derechos reservados