Със възрожденските си стрехи
преди години бе прочут.
В блестящите си нови дрехи
сега е като всеки друг.
Неумолимите закони
на времето са победили –
архитектурните икони
помели са незнайни сили.
И страх връхлита ме сурово –
отсечен е и моят корен,
а в настоящето ми ново
мъждука само топъл спомен…
© Нелиса Todos los derechos reservados
Само че...има по-силни фактори