Живееш в град,
със системата привикваш,
притъпяваш сетивата,
забравяш за гората.
Суматохата жестока
стреса инжектира,
а боровият аромат
от дим зловещ
потъва в плен.
Изпарения злокобни
и погледите черни,
чумата разнасят,
живота замърсяват.
Ако системата не спазваш,
железен звяр те вдига,
към бунище грозно те препраща.
Плътта червеи разлагат
и в главата бръмбарите шават.
От мърсотия долна
гледаш да се скриеш
и за горите ти не мислиш,
че на кола ще се нанижеш.
29/06/11
в София
© Борислав Луканов Todos los derechos reservados