26 feb 2023, 8:53

Градът 

  Poesía » Otra
166 0 0

Минавам празно пълни улици

от някъде ме дебне мрак,

разминавам се със самотата – 

лек мирис на коняк.

 

Зад ъгъла прииждат спомени,

танцуват аристократичен танц,

безизразно летят прогонени 

от мисъл в красив нюанс.

 

Ухаят градските лалета

нежно в унисон с пролетта

навярно е обожествил поета 

и тях в едно с другите цветя.

 

Ехтят звънливо благи думи, 

във въздуха струи любов, 

внезапно идва на ума ми –

денят е съвършено нов!

 

 

 

 

 

© Гергана Караджова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??