О, гражданино – разбирач,
уверено пристъпваш с куция,
че правото „дупелизач”
записано е в конституция.
Америка бе светия мираж,
сега отдушник е за кризи.
Бай Ганьо на небостъргач -
от своето седло не слизаш.
Рисунката красива е в зелено,
но ти дълбаеш със метала.
Света го виждаш изкривено,
най-често под наркоза бяла.
И пак броиш монети дребни
и гордо тупаш се в гърдите:
ний българите - хора древни…
Но знаеш, пак сме във ногите
на чуждестранни интереси.
Ти следваш предписания насила.
А знаеш ли дори къде си?
Коя издънка е изгнила?
Не! Ти официално вече си машина,
която работи от сутрин до здрач.
Значението на демокрация отмина…
Не знаеше ли, гражданино - разбирач?
© Дивата Лагуна Todos los derechos reservados