22 mar 2008, 17:47

Грешно семе  

  Poesía » Civil
903 1 15

Грешно семе

 

 

                по  Христо  Пелитев

 

 

 

Сиромах засял във своя двор,

до портата на стария обор

заровил без да знае, в нощ омайна,

семето на грешката потайна...

И поливал всяка сутрин рано,

но стебло от семето избрано

не се разлистило за жалост!

"Парите хвърлих си нахалост."

Селянинът сам си казал

и в къщурката си влязъл...

На сутринта какво да види!

Ствол опрял във висините...

"И всичко туй - от семето проклето,

дето не прокара цело лето?..."

На глас беднякът размишлявал,

на гледката се удивлявал...

Често и при нас така се случва,

не всеки семето улучва...

Някои отглеждат грешно семе,

грижат се за него дълго време,

но грешката се вижда чак тогава -

на свобода, когато избуява...

И пораснала до небесата,

нагарча дълго във душата!...

 

 

© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??