Само тъжните щурци,
снимките за спомен
и увехнали венци.
Входът е свободен.
Тука гроб до гроб стърчи
в бурен и мълчание.
Спри за малко, поплачи,
преглътни страдание.
А пръстта ще победи –
кръговрат естествен.
След победи и беди –
краят е известен.
Там войната гръмоли.
И за мъст и слава
глупав умните громи.
Ти, живот, прощавай.
© Пенко Пенев Todos los derechos reservados