29.01.2014 г., 15:28 ч.

Гробище 

  Поезия » Гражданска
483 0 4

Само тъжните щурци,

снимките за спомен

и увехнали венци.

Входът е свободен.

 

Тука гроб до гроб стърчи

в бурен и мълчание.

Спри за малко, поплачи,

преглътни страдание.

 

А пръстта ще победи –

кръговрат естествен.

След победи и беди –

краят е известен.

 

Там войната гръмоли.

И за мъст и слава

глупав умните громи.

Ти, живот, прощавай.

© Пенко Пенев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??