18 sept 2020, 15:44

Грях 

  Poesía
295 0 2

"Ако имаш градина и библиотека, значи имаш всичко, от което се нуждаеш."

Цицерон

 

Защо с дланите си стискам шепот,

а очите ми потъват в леност?

Шегите ги притискам с пясък,

сърцето ми отмерва с крясък

ритъма на моето мълчание

и безгреховното страдание.

 

Защо в душата си все скитам,

търся път; няма да проклинам

човека, изоставил моята любов

и времето, осъдило ме на покой

с градина, поезия и книги;

да търся слово, да редя рими.

 

© Вяра Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Пепи! С най - мили пожелания за добри дни и стихове!
  • Защото римите са крилата на душата ти скиталница!
    Поздравявам те!
    Много ми харесаха въпросите-отговори.
Propuestas
: ??:??