"Ако имаш градина и библиотека, значи имаш всичко, от което се нуждаеш."
Цицерон
Защо с дланите си стискам шепот,
а очите ми потъват в леност?
Шегите ги притискам с пясък,
сърцето ми отмерва с крясък
ритъма на моето мълчание
и безгреховното страдание.
Защо в душата си все скитам,
търся път; няма да проклинам
човека, изоставил моята любов
и времето, осъдило ме на покой
с градина, поезия и книги;
да търся слово, да редя рими.
© Вяра Николова All rights reserved.