23 ago 2022, 21:14  

Гургулица 

  Poesía » Otra
207 4 2

Кого ли чакаш, птицо ненагледна?

Любимия ли... тръгнал надалеч?

И с песента си, ти, красива нежност,

завръщаш го към клетвата - обет?

 

Или пък рожбите си отлетели,

свили днес със другиго гнезда

под облачната стряха съчки сплели,

живот даряват с ангелски крила?

 

Самотна днес, на жицата запяла,

спомняш ми на Гюрга* песента,

как в усои гукала си жална

за невестата и младостта.

 

*Гюрга Пинджурова - известна българска народна певица изпяла "Гугутка гука в усои"

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубаво! Олицетворение на нещата от живота...
  • Хубаво е, Таничка! Младостта отминава...
Propuestas
: ??:??