25 jun 2022, 14:02

Гълъб 

  Poesía
92 0 0

В човешките душѝ
прѐобич
щъка —

 

един небесен гълъб
я
нацвъка!

 

В човешките душѝ
прѐобич
гложди —

 

един небесен гълъб
ги
предвожда!

 

В човешките душѝ
прѐобич
царства —

 

един небесен гълъб
в тях
митарства!

 

Човешките душѝ
прѐобич
раждат —

 

и с гълъба небесен
я
подклаждат!

 

..........................................

 

Подклаждат я
и я
разпространяват —

 

всемирно,

 

и небето
доближават!

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??