25.06.2022 г., 14:02 ч.

Гълъб 

  Поезия
91 0 0

В човешките душѝ
прѐобич
щъка —

 

един небесен гълъб
я
нацвъка!

 

В човешките душѝ
прѐобич
гложди —

 

един небесен гълъб
ги
предвожда!

 

В човешките душѝ
прѐобич
царства —

 

един небесен гълъб
в тях
митарства!

 

Човешките душѝ
прѐобич
раждат —

 

и с гълъба небесен
я
подклаждат!

 

..........................................

 

Подклаждат я
и я
разпространяват —

 

всемирно,

 

и небето
доближават!

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??