18 jul 2012, 9:18

Х(ипертрофирали) Х(ипертоници) в I(nternet) – 

  Poesía » Civil
388 0 0

Народът се вдигна на бунт –

в социалните мрежи.

И бе превзета стената на една институция.

От изтрит току-що акаунт

се изпрати съобщение –

тайпва се призив за нов модел конституция.

 

Всичко е доста забавно и в реда на нещата,

всичко е проба чиста енергия...

Имаме всичко от нищо; и  нищо за всички:

ах, тази (ужасна) Ме(дийна) (дизенте)ри(я)...

 

Блогъри удрят с клавиши в безкрая –

и в Б(л)ога си блъскат се челно; припадат.

Когато отдясно повее наляво,

тълпите отиват отново на завет.

 

Някои изрязват статии от вестници,

други се ровят из репортажи.

Дано да ни стигнат и тези горещници,

за да отсеем зрънцата от Плявата. 

 

--------------------------

 

Ефирът угасва... Изгряват сапфири.

Залезът пъпли по небосклона.

И нека ореолът на нашата воля

закриля Българската икона.

© Константин Дренски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??