1
Вековен дъб -
прекършена от буря мъдрост,
зависеща от чужда справедливост.
2
Велосипед, осакатен в бунището –
отишла си е любовта
и в нищото, е –
ръжда…
3
На пейка в парка – старец с внуче.
Край тях щастливо куче – пале.
Животът се изнизва, играейки си…
4
Обидени очите са на просяка
с ръце, протегнати към минувачите.
До него книги – верен на науката…
5
Порутена къща.
Калдаръм, обрасъл в трева и забрава –
разсеяна в празни дела махала…
© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados