Мъдростта е назобена със самолюбие
и е по-щекотлива от сребролюбие –
въздъхна самотен отшелник, край огъня.
---11
Угоен и дебел, депутатът – дембел,
от трибуната плаче за гладните,
пред пустите места на избраните.
---12
Музикант е той, голям –
на английски пее с плам,
че на български, го е срам.
---13
Поета,
обърка дублета
в стихоплета.
---14
Добре вирее плебея
в политическата асамблея,
на демократичната ни епопея.
---15
© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados