Dec 30, 2013, 12:54 AM

Хай-ху 13 

  Poetry » Other
464 0 0

Мъдростта е назобена със самолюбие

и е по-щекотлива от сребролюбие –

въздъхна самотен отшелник, край огъня.

---11

 

Угоен и дебел, депутатът – дембел,

от трибуната плаче за гладните,

пред пустите места на избраните.

---12

 

Музикант е той, голям –

на английски пее с плам,

че на български, го е срам.

---13

 

Поета,

обърка дублета

в стихоплета.

---14

 

Добре вирее плебея

в политическата асамблея,

на демократичната ни епопея.

---15

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??