Националното знаме
се вее с цветове горди,
без герб – под звуците
на съмнителни акорди...
---45
Пилона от руска стомана,
съска под напора
на амеро-европейската нафора –
източно-православното
църковно крило,
е гъвкаво,
като славянска метафора.
---46
В страна Идиотия
възникнала странна утопия,
която чрез еволюция,
дедуктивно вградила се
в идиотската конституция,
съгласно демократичната,
европеидна резолюция...
Така идиотите поумнели,
когато всичко им взели.
---47
Трохи се отронват от хляба
и като дъжд се сипят по пода –
сънува хлебарка млада,
дрогирана от коварна отрова.
---48
Избрах си небеса лазурни,
предизборно иконописани –
пред избирателните урни,
мечтатели се суетят, улисани.
---49
© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados
И от мен поздрави!