Dec 30, 2013, 1:24 AM  

Хай-ху 23 

  Poetry » Other
602 0 1

Националното знаме

се вее с цветове горди,

без герб – под звуците

на съмнителни акорди...

---45

 

Пилона от руска стомана,

съска под напора

на амеро-европейската нафора –

източно-православното

църковно крило,

е гъвкаво,

като славянска метафора.

---46

 

В страна Идиотия

възникнала странна утопия,

която чрез еволюция,

дедуктивно вградила се

в идиотската конституция,

съгласно демократичната,

европеидна резолюция...

Така идиотите поумнели,

когато всичко им взели.

---47

 

Трохи се отронват от хляба

и като дъжд се сипят по пода –

сънува хлебарка млада,

дрогирана от коварна отрова.

---48

 

Избрах си небеса лазурни,

предизборно иконописани –

пред избирателните урни,

мечтатели се суетят, улисани.

---49

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за оценката Боряна! Да. Все още има какво да се взема от "идиотите", защото по мои скромни наблюдения в тази територия носеща все още името България, глупаците се увеличават на квадрат със всяка изминала година.
    И от мен поздрави!
Random works
: ??:??