18 nov 2021, 12:31  

Hай-влюбената песен 

  Poesía » De amor, Del paisaje
332 3 5

От тук до зимата прокарвам нишка бяла,
за пролет неродена още пъпна връв,
и порив уж последен, ала всъщност пръв,
главата ми любов е луда завъртяла.

 

От тук до там е тъй далече и незрима,
е тази пролет. Просто тихия ѝ зов
сънува пак, че ти за обич си готов.
С филизи крехки тя те топли цяла зима.

 

И да не си то всъщност нищо страшно няма,
животът ни е щъркел тъй нетърпелив,
изписал с чернобели стихове, в курсив
и отлетял за миг. Не е голяма драма.

 

Напролет знай в глухарчено сърце поема,
от дъх на южен вятър пак ще се роди,
щурчетата дори по-звънко от преди,
най-влюбената песен наша ще подемат.  

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??