Пристъпвам в теб.
С безсъници на прага
залязва слънце.
***
Шарен паважът.
Вали дъгоцветие.
Кайселистчета.
***
Плисва слънце.
В мамината престилка
стрък кантарион.
***
Зреят тиквите -
кандила в зимника.
Жълтоочковци.
***
Нанизвам стъпки
по кожата на кея.
Летни целувки.
© Мери Добрева Todos los derechos reservados