12 oct 2023, 21:12

Хайку, танка (сезони) 

  Poesía » Formas orientales
164 1 5

  ***
  С леки стъпки
  по тревата отива
  си пролетта... Май.
 
  ***
  Между цветята
  в градината котка
  разхожда се... Юни.
 
  ***
  Тебеширени
  рисунки по асфалта.
  Ваканция... Юли.
 
  ***
  Натежали от
  лястовиците жици.
  По клоните на
  дърветата дарове
  безценни. Август.
 
  ***
  Мокри стъпки по
  пясъка. Колело на
  плажа. Септември...
 
  ***
  Хладни утрини.
  Празни гнезда. Мирис на
  пушек. Октомври...

© Радослава Антонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??