12 jul 2020, 16:02

Хаос 

  Poesía » Filosófica
383 0 0

ХАОС

 

В душата ми е хаос небесен,

в душата властва пустота,

жадува тя без страх смъртта

на тленния товар телесен.

 

В душата ми е хаос небесен,

жадува тя за небеса,

сияещи като роса –

листата галеща наесен.

 

В душата ми е хаос небесен,

жадува тя любов без грях,

жадува и за детски смях

и за въздушно-нежна песен.

 

В душата ми е хаос небесен –

предвечен, непокътнат хаос;

танцува тя самотен валс,

зарита под телесна плесен.

 

В душата ми е хаос предвечен,

стреми се тя към вечността,

жадува тя за красота,

отвъд ума, в мечти облечен.

 

В душата ми е хаос предвечен,

душата ми е бодър бяг

по стръмния духовен бряг

към тихия покой далечен.

 

В душата ми е хаос предвечен,

полита тя с пламтяща жар

към светлия и свят олтар,

където е Духът Всевечен.

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??