Харесва ли ти да живееш на ръба
Харесва ли ти да живееш на ръба
на границата между двата свята,
между лъжата и истинността,
между небето и земята?
Харесва ли ти, тъй оплетен в лъжи,
да се преструваш и да мамиш!
Не мислиш ли, че някой го боли
и че душата му кърви от рани.
Не мислиш ли, че истината - тя боли,
когато е горчива и ранява,
превръщайки звездите в сълзи,
когато огън е, когато те изпепелява?
Кажи, харесва ли ти да летиш,
когато любовта крила ти дава
и във сияйните безкрайни висини
в опиянение се рееш до забрава?
Харесва ли ти, на земята стъпил,
да бродиш по познатите пътеки...
Харесва ли ти и къде си се запътил?
Кажи ми! Знаеш ли къде, Човеко?!
© Мариана Todos los derechos reservados