13 jun 2007, 10:24

хавай 

  Poesía
578 0 0

Хавайски океан бушува със рев,
танцуват хaвайки под хавайски ритъм,
смее се малко хавайско дете
и хавайска птица към Бъгария отлита.


И в пощенски плик някой слага
поличка от бананови кори,
листо от палма, хавайска тояга
и самотни хавайски сълзи.


До кокосовите орехи в хавайски пясък
хавaйка оставя стъпките си сама,
блести луната с хавайски блясък,
тази кръгла хавайска луна.


И хиляди хавайски целувки,
изпратени тайно в нощта
стъпват тихо, бавно, на пръсти
при една мила българска жена.




На г-жа Елена Ангелова (учителката ми по литература) 

© Петето Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??