29 dic 2020, 10:40

Hещо сбъркано 

  Poesía » Otra
331 3 7

Днес няма да грачат в стиха лешояди,
лирическата няма да умира.
На всичката образност – кръст й се пада,
на приказките  –  камък и секира.

 

И няма река да тече  – наобратно,
и калното, не ще да оцветявам.
Банално, нали, но е просто понятно.
Предъвкано било е? Съжалявам.

 

Поискахте баналните  – изтъркани  
и ето думите –  почти не светят.
Простете, тук се случва нещо сбъркано –   
стихът е жив, но мъртъв е поетът.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??