14 ago 2019, 8:36

Hезрящи души 

  Poesía » Otra
736 15 14

Върви слепецът с вярното си куче,
коректно го наричаме незрящ,
не вижда, но да чувстваме ни учи,
душата му е камертон трептящ.

 

Опипва той с чувствителните пръсти,
и бялото бастунче му е фар.
Разтварят се за миг тълпите гъсти,
той носи кротко своя скрит товар.

 

Зад очилата тъмни крие птици.
В гъмжило хорско островче покой.
Около него хора без зеници,
след суета и глад вървят под строй.

 

Поглеждат го под вежди, някак скришно
недъгът му е чужд. И ги теши.
Бастунчето за него е излишно,
сред хората с незрящите души...

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??