16 may 2010, 22:53

ххх 

  Poesía » Otra
406 0 2

Колко много неща не съм свършила още...

Не съм палила с поглед звездите,

самодивско хоро не съм водила нощем,

не съм спала с лице във тревите.

 

И на мъдрите птици езика не зная,

под дъгата не съм се провряла,

вятъра - див мустанг - не обяздих в безкрая,

не отчупих луната изгряла.

 

Едно слънчево зайче не съм уловила,

от росата гердан не нанизах,

детелина щастлива не съм си открила

и с метличини везана риза.

 

Боже Господи, чуй ми молбата гореща:

не провождай ти ангел при мене.

Имам да свърша тук долу толкова нещо,

моля те, дай ми мъничко време.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ще го имаш, за да получиш това, което искаш, а като пожелание от мен - да пишеш и хубави стихове!
    Харесах!
  • ами, действай де


    "не съм спала с лице във тревите."

    проблемът е в мен, предполагам
    но си представих как лирическата спи по корем забила нос в ... люцерната
Propuestas
: ??:??