Колко много неща не съм свършила още...
Не съм палила с поглед звездите,
самодивско хоро не съм водила нощем,
не съм спала с лице във тревите.
И на мъдрите птици езика не зная,
под дъгата не съм се провряла,
вятъра - див мустанг - не обяздих в безкрая,
не отчупих луната изгряла.
Едно слънчево зайче не съм уловила,
от росата гердан не нанизах,
детелина щастлива не съм си открила
и с метличини везана риза.
Боже Господи, чуй ми молбата гореща:
не провождай ти ангел при мене.
Имам да свърша тук долу толкова нещо,
моля те, дай ми мъничко време.
© Нина Чилиянска Все права защищены
Харесах!