7 feb 2022, 8:18

Хиляда сезона любов 

  Poesía
306 0 3

Обичай ме, такава, многолика,
през бури, и пожари и порои,
защото вътре в мен бушува скрито,
едно момиче с хиляди сезони.

Напролет съм красива като цвете,
цъфтя в короните и горските поляни,
пеперуда съм, летя със ветровете,
не ме гони - не можеш да ме хванеш.

През лятото съм огън и градушка,
вода и бряг, и слънце да те топли,
но в безопасност си само на сушата,
защото моретата в мен са дълбоки.

На есен съм такава, многоцветна,
рисувам с цветовете на дъгата,
рея се с птичия полет в небето
и танцувам последния валс на листата.

През зимата съм ледено студена,
белотата ми прелива със снежинките,
но никога не ще ти бъде хладно с мене,
защото с най-горещата любов обичам те!

© Бисерка Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??