Хиляди въпроси
Имаш хиляди въпроси:
как, защо, какъв и кой?
Те разсичат мисълта ти,
не ти дават миг покой.
Как повлече те животът
в този огнен, нервен ад?
Как прие я тази квота –
в карнавален маскарад?
И защо ли се надяваш
нещо да се промени?!
Принципите нарушаваш –
само тебе те боли...
Колко можеш да издържаш?
Много! Знам от личен опит.
Себе си, ако поддържаш,
с нещо като силен допинг.
И в какъв ще се превърнеш?
Кой си бил? Какъв си станал?!
Мисълта да преобърнеш –
дявол за опашка хванал.
Тези хиляди въпроси
правят ли те по-добър,
разсъдлив и умен... Просиш!
Но това е да си мъдър!!!
© Надежда Борисова Todos los derechos reservados