Dec 17, 2007, 8:14 AM

Хиляди въпроси 

  Poetry
531 0 6

    Хиляди въпроси

 

Имаш хиляди въпроси:

как, защо, какъв и кой?

Те разсичат мисълта ти,

не ти дават миг покой.

 

Как повлече те животът

в този огнен, нервен ад?

Как прие я тази квота –

в карнавален маскарад?

 

И защо ли се надяваш

нещо да се промени?!

Принципите нарушаваш –

само тебе те боли...

 

Колко можеш да  издържаш?

Много! Знам от личен опит.

Себе си, ако поддържаш,

с нещо като силен допинг.

 

И в какъв ще се превърнеш?

Кой си бил? Какъв си станал?!

Мисълта да преобърнеш –

дявол за опашка хванал.

 

Тези хиляди въпроси

правят ли те по-добър,

разсъдлив и умен... Просиш!

Но това е да си мъдър!!!

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??