Не си мислете, че е много лесно
училището в днешни времена.
От изпити, контролни, тестове -
мираж е времето ни за игра.
Щом името ми каже госпожата,
(за зла ирония съм номер шест),
застига ме паническа атака,
живея в перманентен стрес!
Сънувам всяка нощ кошмари...
История дебела ми размахва пръст!
В законите на Нютон щом нагазих,
Физиката ме разпна̀ на кръст!
И с математиката сгазих лука…
Заради тройката без интернет
наказаха ме. Гледат ме под лупа!
а баба каза: „ Просто… пубертет!“
Само Химията със образ на момиче
накара ме да се почувствам жив!
Прошепна тайнствено, че ме обича...
Не, не сънувам! Чувствам се щастлив!
Предвкусвам влюбено и лудо лято!
Синьо - зелено, като нейните очи!
Ваканция със чувство непознато,
побързай, моля те! Не се бави!
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados