26.05.2024 г., 15:30 ч.

Химия с образ на момиче 

  Поезия
211 4 20

Не си мислете, че е много лесно

училището в днешни времена.

От изпити, контролни, тестове -

мираж е времето ни за игра.

 

Щом името ми каже госпожата,

(за зла ирония съм номер шест),

застига ме паническа атака,

живея в перманентен стрес!

 

Сънувам всяка нощ кошмари...

История дебела ми размахва пръст!

В законите на Нютон щом нагазих,

Физиката ме разпна̀ на кръст!

 

И с математиката сгазих лука…

Заради тройката без интернет

наказаха ме. Гледат ме под лупа!

а баба каза: „ Просто… пубертет!“

 

Само Химията със образ на момиче

накара ме да се почувствам жив!

Прошепна тайнствено, че ме обича...

Не, не сънувам! Чувствам се щастлив!

 

Предвкусвам влюбено и лудо лято!  

Синьо - зелено, като нейните очи!

Ваканция със чувство непознато,

побързай, моля те! Не се бави!

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сбогом, дроби, уравнения! Идват летните вълнения. »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??