15 sept 2010, 22:26

Хищници и стада 

  Poesía
634 0 2

Хората делят се на два типа:

едните се стремят към съвършенство,

другите се крият в какавида

и опорочават я надеждата.

Животът ме научи да съм хищник,

сама да извоювам свойто право.

Престанах да коря Всевишния,

забравих за сълзи, тъга и радост.

А покрай мене бягаха овцете,

подплашени от кучета, пъдари...

И аз ги съжалявах, че горките

пречупват се и имат господари.

В света жесток се чувствах силна,

(вярвах, че и ти си като мене),

но ти склони глава и не я вдигна,

предаде ме, прекрачи и ме срина.

Изправих се, преплувах и през нищото,

забравих и за теб, за мен, за старото...

Животът ме научи да съм хищник,

а ти си, драги мой, от стадото!

© Деница Красимирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??