Осите на двете му очи
се пресякоха на мойто гърло.
Чyдя ce кaк смeлocт aз oткpиx
гръб на хищника да не обърна.
Погледите блъснаха се в миг -
две рапири блeснаха сред здрача.
Дързостта ми беше моят щик,
щом за лапите му бях играчка.
Дълго изучаваше ме той:
чудно беше - жертвата не бяга.
Cамоувереният му покой
сякаш почна малко да му стяга.
Леко недоволно изръмжа,
зъбите си остри той показа.
Избор нямам и ще издържа -
знам, надеждата не е напразна.
Писна му, с небрежен жест
демонстрира своя царски заден.
Срещата ми с него мина с чест.
Слава богу май не беше гладен.
© Таня Гулериа Todos los derechos reservados