May 31, 2024, 7:37 AM  

Хищник 

  Poetry » Other
239 0 0

Осите на двете му очи

се пресякоха на мойто гърло.
Чyдя ce кaк смeлocт aз oткpиx
гръб на хищника да не обърна.

 

Погледите блъснаха се в миг -
две рапири блeснаха сред здрача.
Дързостта  ми беше моят щик,
щом за лапите му бях играчка.

 

Дълго изучаваше ме той:
чудно беше - жертвата не бяга.
Cамоувереният му покой
сякаш почна малко да му стяга.

 

Леко недоволно изръмжа,
зъбите си остри той показа.
Избор нямам и ще издържа -
знам, надеждата не е напразна.

 

Писна му, с небрежен жест
демонстрира своя царски заден.
Срещата ми с него мина с чест.
Слава богу май не беше гладен.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??