ХЛЯБ
Аз съм хляб от друго тесто.
Няма мая в моята закваса.
На трапезата нямам место -
в мене има друга нагласа.
Който ме яде - няма насита.
Всеки ден давам от мене.
Гледат ме гладни с възхита,
но не падат на колене.
Аз съм хляб за несретници.
Ръфат ме улични псета.
С крак ме подмятат наследници.
... Хляб съм за мъжка диета...
© Мимо Николов Todos los derechos reservados