Nov 15, 2008, 8:23 PM

Хляб 

  Poetry
429 0 4
 

 

                    ХЛЯБ

 

 

Аз съм хляб от друго тесто.

Няма мая в моята закваса.

На трапезата нямам место -

в мене има друга нагласа.

 

 

Който ме яде - няма насита.

Всеки ден давам от мене.

Гледат ме гладни с възхита,

но не падат на колене.

 

 

Аз съм хляб за несретници.

Ръфат ме улични псета.

С крак ме подмятат наследници.

 

... Хляб съм за мъжка диета...

 

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??