15.11.2008 г., 20:23 ч.

Хляб 

  Поезия
431 0 4
 

 

                    ХЛЯБ

 

 

Аз съм хляб от друго тесто.

Няма мая в моята закваса.

На трапезата нямам место -

в мене има друга нагласа.

 

 

Който ме яде - няма насита.

Всеки ден давам от мене.

Гледат ме гладни с възхита,

но не падат на колене.

 

 

Аз съм хляб за несретници.

Ръфат ме улични псета.

С крак ме подмятат наследници.

 

... Хляб съм за мъжка диета...

 

© Мимо Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??