Ако още усещаш студа
от наскоро отминала зима,
спри за малко до мойта врата –
хляб и сол на трапезата имам!
Не отсъждай, че лош е света,
усмихни се на първия срещнат –
и за поздрав помахай с ръка
на самотника, ей там, отсреща!
Имаш в джоба си само трохи!?
Нахрани с тях най-малката птица –
и преди да премигнеш с очи,
добрините към тебе ще тичат!
© Руми Todos los derechos reservados