Ходят данъчни в гората,
да ѝ преброят листата,
във регистри да ги сложат,
с данъци да ги обложат.
Работата се протака,
но и кой ли пък я чака.
Тя и никак не е лесна –
трябват мерки, и теглилки,
и компютри, и броилки,
здрави мускули и кости,
български министри прости ...
Данъчните, предоволни,
ходят важни и охолни:
“Чак до края на земята
ще си имаме заплата!”
И им плаща таз изгода
пак, разбира се, народа!
- Тъй е, но какво да се направи
като в Европейските дъбрави
даже клонка, щом се полюлява,
трябва данък ДДС да дава!
Трябва Гърция да се спасява!
А България се престарава.
Толкова сме жадни за похвали -
за похвали всичко бихме дали!
Вече вероятно сте разбрали,
че по българските магистрали
всяка свирка, всеки полов акт,
се отчита с касов апарат.
При това директно свързан с НАП!
____
*НАП – национална агенция по приходите.
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados