22 jul 2005, 12:21

Храмове за опрощение 

  Poesía
784 0 4
Господ създаде човека,
след туй нарисува пътеки.
Край него човечка да крета
и рече - "Да бъде, во веки!"
Създаде му Рай, че и Ад,
Дяволи, Ангели също,
съблазни за стар или млад.
Написа: - "Не греши! Ще се пържиш!"
Уморен, после взе че задряма,
похърква си нейде в простора.
Сал Дявола буден остана
и грешници само сред хората.
Свещи горим пред иконите.
Храмове за опрощение...
Безумно понявга се молим,
а Той хърка още смирено.

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??