Хубава жена
На всички мъже
Една жена
пристъпва по килима,
усмихва се широко и блести,
загърната
със чара си незримо,
изваяна от хиляди мечти.
Косата й
поклаща се във ритъм,
извикващ стон във мъжките сърца,
очите й –
не, няма да опитвам
да ги описвам! Бедна е речта!
Гърдите й
повдигат се свободно
от сладкия, бленуван звезден дъх,
а устните –
напъпили любовно,
очакващи и сочни...
Нали стаихте дъх?!
Е, този филм
въртите
неуморно
в главиците на
хиляди жени,
а после
уверявате
притворно:
“Но, мила, като нея си и ти!”
© Нелиса Todos los derechos reservados