13 dic 2017, 12:25

Художникът 

  Poesía
170 1 3

Художникът ме гледаше сърдито,

намръщен кимна със глава

и без дори да ме попита

надзърна в моята душа,

под миглите извити скрита.

 

Потънах ýстремно назад,

в най-тъмното дълбоко на очите.

За миг издигнах леден град

и пуснах вятъра да скита

по пустия, назъбен бряг.

 

Усмихна се творецът зло

и с четката замахна като с брадва.

Посипаха се лед, метал, стъкло

и маската разбита падна.

 

Отдолу плисна светлина,

под четката умела залудува

и днес по белите платна

отключена кръвта ми плува.

 

26.09.1995

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??