29 nov 2021, 11:52

Hяколко стиха – на връх на игла 

  Poesía » Otra
258 5 7

Хайде, кажи, ако знаеш защо ми е,
този покров от оловно небе?
Физика, химия и анатомия,
нерви оголени. Обич не бе.

 

Хайде, реши, ако можеш загадката,
колко сме взели, кога и дали.
Колко ли вечности траеше кратката
моя заблуда – от обич боли.

 

Хайде, омитай се! Вземали, давали,
няколко стиха – на връх на игла.
Адът в душата ми, с тристата дяволи,
в рай  да превърна. А бих ли могла?

 

Хайде, че време е! Скрий се зад ъгъла.
Храброст намериш ли, само поспри.
Ако изкусно съм себе си лъгала,
теб ще излъжа, по-вещо дори.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??