"Онова нещо" -
извор на тъмни страсти
и безконечни проблеми.
Нещото, което ни кара
да загубим разсъдъка си.
Жадуваното, търсеното... изгубеното!
Изобщо, как да се отречеш
от единственото живо нещо,
което предизвикателно пулсира
в този театрално абсурден свят?!
Свят на догми и предразсъдъци.
Свят, фрашкан с теории
и псевдоинтелигентни закончета.
Един разюздан от благоприличие свят,
чиито сушени и замразени плодове
не могат да заситят
глада на отрочетата му.
Хора - отвън,
гризачи по природа,
те хищно се нахвърлят на корените
от които е израсло Дървото на Познанието!
Имагинерността на мераците им
е банално вездесъща.
Съзнанието им е обвито
в хамелеонова кожа,
делата - препрограмирани.
"Деца, забравени от Бога" -
колко нелепо звучи,
колко вярно,
колко зловещо!
Гледната точка на индивида -
благоразумно разфокусирана,
насърчена в грешна посока.
Рибите искат,
но не могат да се оплачат.
Дърветата роптаят,
ала кой ли, освен вятъра, ги чува?
Небето също е начумерено -
не желае паразитни гъби
по своето ефирно тяло.
Гърчи се хоризонтът
като октопод в менгеме -
вместо житни класове,
атомна мараня се люшка пред очите ни!
От продължителното люшкане,
ние заспиваме... прави.
11.03.1994 г.
© Гюрхан Todos los derechos reservados