Ще те откривам в утро ново,
в изгрева с огнени коси,
в небесна шир ще те откривам,
ще видя твоите очи.
В нежен цвят с роса окъпан,
се крият твоите сълзи,
а вятърът игрив, неспирен,
са ласките, любовните игри.
Ще те откривам в ярко слънце,
разпалено във зноен ден,
в дъгата цветна и далечна,
тъй както беше с теб и мен.
Ще те откривам в чуден залез,
далеко в планините скрит,
в тиха нощ, в тъмна стая,
във сенки или сън красив.
Ще те откривам в песен нежна,
в цвете бяло, в зима снежна,
ще те откривам, де и да погледна,
и някак пак ще си до мен.
© Ивелина Дамянова Todos los derechos reservados