24 jun 2023, 7:57  

* * * 

  Poesía
180 1 2

 

 

И пак е вечер замечтана

под песен със лиричен звук.

Зове ме всичко да остана,

а аз отивам си оттук.

 

Кънтят далече като в кана

смях, музика и говор глух.

Зове ме всичко да остана,

а аз отивам си оттук.

 

Луната е кървяща рана,

изтичаща в простора кух.

Зове ме всичко да остана,

а аз отивам си оттук.

 

Взех само поглед на засмяно

момиче от съня на друг ---

как искам, искам да остана,

а тръгвам си сега оттук!

 

                    юли 1990 г.

                    гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??