Нямам много неща за раздаване,
само гост съм на тази земя,
но след себе си нещо оставяме,
ето, давам ти късче душа.
Ти не казвай на никого, чуваш ли!
В твърда почва посей семена
и повярвай, че Бог в тишината
Сам за теб е приготвил блага.
Някой ден ние пак ще се срещнем
и тогава на мен разкажи,
как в живота си кратък, човешки,
си раздавал от своите дни!
--------------------------------------------
"И тъй, когато правиш милостиня,
не тръби пред себе си, както правят лицемерите..."
/Матей 6:2/
© Руми Todos los derechos reservados